Kom och träffa Institutet på Human Rights Festival i Lund

Institutet för mänskliga rättigheter deltar i årets Human Rights Festival i Lund den 9 december. Festivalen är en gratisfestival i Stadshallen med fler än 25 programpunkter som alla handlar om mänskliga rättigheter på något sätt. Kom och lyssna på vårt seminarium om vår nya rapport eller prata mänskliga rättigheter med oss i vår monter.

Festivalen är öppen klockan 10-16 och här är hela Institutets program:

Kortintervju: Fredrik Malmberg, direktör Institutet för mänskliga rättigheter

När: Lördag 9 december, kl. 12:45 – 13:00
Var: Botulfshörnan, Stadshallen

Seminarium: MR-utvecklingen i Sverige – Institutet för mänskliga rättigheter rapporterar

När: Lördag 9 december, kl. 14:30 – 15:00
Var: Internationella rummet BRITTA (2:a våningen i Stadshallen)
Om seminariet: Vad vet människor om mänskliga rättigheter idag och vilka upplevs vara hotade? Fredrik Malmberg, direktör för Institutet för mänskliga rättigheter, och Anna Jacobson, utredare, berättar om institutets nya rapport ”Kännedom om och upplevelser av mänskliga rättigheter i Sverige 2022–2023”. Ett samtal om både hinder och möjligheter för att utkräva sina mänskliga rättigheter i Sverige.

Välkommen till vår monter på entréplan

Hela dagen finns Institutets medarbetare på plats i vår monter för att prata om mänskliga rättigheter med dig som besökare. Kanske vill du veta mer om vår nya rapport, eller varför inte göra vårt alldeles egna MR-quiz?

Hela festivalens program

Illustration med texten "Vi är del av Human rights festival. Raoul Wallenberg Instiute och Altitude meeting" Välkommen Lund 9 december - gratis.