Pressinbjudan: Nu inviger vi Sveriges institut för mänskliga rättigheter!

Anders Kompass, vikarierande direktör, Institutet för mänskliga rättigheter. - Välkommen till invigningen av våra lokaler i Lund. Foto: Charlotte Carlberg Bärg

I januari fick Sveriges ett oberoende institut för alla frågor som ryms inom området mänskliga rättigheter.

Nu invigs lokalerna i Lund av kulturminister Jeanette Gustafsdotter tillsammans med institutets styrelseordförande Elisabeth Rynning.

– Det är en spännande utmaning att få vara med och bygga upp en så här viktig verksamhet. Vi vet också att det finns stora förväntningar på att vi ska bli en stark och oberoende kraft i Sverige, säger Anders Kompass, vikarierande direktör för institutet.

Under invigningen deltar Philip Sandberg, kommunstyrelsen ordförande i Lund. Mia Ahlgren från organisationen Funktionsrätt Sverige belyser institutets särskilda roll för att främja, skydda och övervaka genomförandet av konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. 

Den samiska artisten Katarina Barruk uppträder tillsammans med gitarristen Arnljot Nordvik med egna låtar på umesamiska. Poeten och spoken wordartisten Sara Nazari läser en av sina dikter.

Anders Kompass leder ett samtal med journalisten och författaren Göran Rosenberg om mänskliga rättigheter.

Moderator är Negin Tagavi, vice styrelseordförande på institutet.

När: Invigningen pågår mellan kl. 13.00 och 16.00, den 31 maj. 

Var: Mobilvägen 10, Lund, vån 4.

Kl. 13.30-14.00 finns möjlighet för journalister att intervjua kulturminister Jeanette Gustafsdotter, vikarierande direktören Anders Kompass och styrelseordförande Elisabeth Rynning. 

Anmälan krävs. Senast 31 maj klockan 10.00, till press@mrinstitutet.se. Kontakta presstjänsten för mer information på tfn 046-2873999.

Välkomna!

För intervjuer med kulturminister Jeanette Gustafsdotter, kontakta pressekreterare Amelie Lind på tfn 073-0878743 eller e-post amalia.lind@regeringskansliet.se

Läs mer om oss på www.mrinstitutet.se

Läs pressmeddelandet på presstjänsten viaTT

Läs alla pressmeddelanden